TGF’DEN BİRLİK MESAJI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 42. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Trakya Gazeteciler Birliği’nin ev sahipliğinde Tekirdağ’da yapıldı

01 Ekim 2013 Salı 16:40
 Tekirdağ’da iki gün boyunca bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye basın meslek örgütü başkanları, yerel basının sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı. Örgütlü mücadelenin önemine dikkat çeken başkanlar, birlik beraberlik mesajı verdi. TGF Genel Başkanı Atilla Sertel özellikle Anadolu’da aynı ilde birden fazla basın meslek örgütünün kurulmasının bölünmüşlüğe yol açacağını vurgulayarak, “Güçlü olmak için örgütlü olmalı, tek çatı altında birleşmeliyiz. Daha güçlü bir yerel basın için bütünleşmeliyiz. Hangi düşünceyi savunursa savunsun kimseyi ötelemeden sorunlarımız karşısında tek ses olmalıyız” dedi.

TGF 42. Başkanlar Konseyi Toplantısı, TGF’ye üye basın meslek örgütlerinin ve eşlerinin katılımıyla 26-29 Eylül 2013 tarihlerinde Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Trakya Gazeteciler Birliği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantının açılışına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Tekirdağ protokolü katıldı.

“TEK SES OLALIM”

Açılışta konuşan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Trakya topraklarında olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Tekirdağ’da birkaç basın meslek örgütü birden olduğunu ancak TGF’nin de girişimleriyle bu cemiyetlerin Trakya Gazeteciler Birliği adı altında birleştiğini belirten Genel Başkan Atilla Sertel,  “Kim tarafından yapılırsa yapılsın ayrımcılığa, ayrıştırmaya karşıyız. Yerel basının çok sayıda sorunu var. Bütün bu sorunları aşmanın yolu da ‘bir’ olmak, tek ses olmak. Bu anlamda özellikle Anadolu’da çeşitli anlaşmazlıklar bahane edilerek birden fazla Cemiyet kurulmasını tasvip etmiyoruz. Kentlerde gazeteciler tek temsille mücadelesini yürütürse daha etkili olacaktır. Bütün isteğimiz basının tüm Türkiye’de bütünleşmesi, bir araya gelmesi” diye konuştu. Sertel, organizasyona katkıda bulunan Tekirdağ Valiliği ve Belediyesi’ne de teşekkürlerini iletti.

Toplantıda söz alan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da Tekirdağ’ın hızla büyüyen hızla gelişen bir il olduğunu belirterek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri ağırlamaktan, Tekirdağ’ın güzelliklerini göstermekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

BİRLEŞME İVME KATACAK

Daha sonra söz alan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da, birlikten kuvvet doğacağını söyledi. Göreve geldiği günden itibaren Trakya bölgesindeki basın meslek örgütlerinin ve gazetelerin birleşmesi için gayret sarfettiğini belirten Vali Yerlikaya, Trakya Gazeteciler Birliği adı altında gerçekleşen birleşmenin bölge basınına büyük bir ivme kazandıracağını söyledi.

Açılış konuşmaların ardından Başkanlar Konseyi toplantısına geçildi. Toplantının divan başkanlığı TGF Genel Başkanvekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca yaparken, divan üyeliğini de TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim yürüttü.

Toplantıda Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen Basın Meslek Örgütü başkanları kentlerinde yaşadıkları sorunları iletirken, çözüm önerileri üzerine de tartıştı. Başkanlar Konseyi sonuç bildirgesinin daha sonra açıklanacağı belirtildi. Toplantı için kente gelen basın meslek örgütü başkanları ve eşleri kenti gezme fırsatı da buldu.