TGF 44. BAŞKANLAR KONSEYİ ABHAZYA'DA YAPILIYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun(TGF) 44. başkanlar Konseyi Abhazya Cumhuriyeti’nde yapılıyor. Toplantıda Basın Vakfı’nı Genel Başkan Yılmaz Karaca, Genel Başkanvekili İbrahim Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri temsil edecek.

08 Mayıs 2014 Perşembe 14:20

Abhazya Cumhuriyeti’nin davetlisi olarak, Türkiye de kurulu bulunan Abhazya Federasyonu’nun organizasyonu ile 08-13 Mayıs tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek olan TGF Başkanlar Konseyi’ne, Federasyona bağlı Gazeteciler Cemiyetlerinin Başkan ya da temsilcileri katılacak.

Türkiye genelinde 80’e yakın meslek kuruluşunun üye olduğu, ayrıca Azerbaycan ve KKTC’den de meslek kuruluşlarının da bünyesinde bulunduğu TGF, ülkemizin en yaygın ve en büyük meslek örgütü olarak biliniyor. Genel Başkanlığını İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in yaptığı TGF, iki ayda bir gerçekleştirdiği Başkanlar Konseyi’nin her toplantısını ayrı bir kentte ya da bölgede yapıyor.

Bu toplantılarda gazetecilik mesleğinin ve gazetecilerin sorunlarıyla ilgili etkinlikler, oturumlar ve toplantılar yapan TGF, her Başkanlar Konseyi toplantıları sonunda, sorunların çözüm yoluna işaret etmek amacıyla “SONUÇ BİLDİRGESİ” yayınlıyor.

Bu kapsamda, TGF’nin Abhazya’da gerçekleştireceği toplantının sonunda yayınlanacak “Sonuç Bildirgesi”nde de önemli konulara işaret etmesi bekleniyor.
Abhazya'daki toplantıya ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Abhaz Federasyonu temsilcileri de iştirak ediyor.