HAKKIMIZDA

Basın Vakfı 1989 yılında kuruldu

07 Mart 2012 Çarşamba 17:09
1986 Yılında dönemin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı merhum gazeteci Nezih Demirkent Anadolu basının Federasyon çatısı altında toplanması için başlattığı çalışmaya 20 civarında cemiyet katılmış, yapılan toplantılar sonrasında sonuç alınamamıştır. Her zaman Anadolu basınının birlikte hareket etmesini önemli bulan Nezih Demirkent 1989 yılında 20 civarında Cemiyet ile birlikte Gazeteciler Cemiyetleri Basını kurmuştur.
Uzun yıllar Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin ilgisizliği ile karşı karşıya kalan Vakıf Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kurulmasından sonra Merhum Gazeteci Nezih Demirkent dönemin Federasyon yönetimine devretmiş, Nezih Demirkent”den sonra başkanlığa Erol Akıncılar getirilmiş uzun bir süre Erol Akıncılar Başkanlığında yürütülen Vakıfta hiçbir faaliyet gösterilmemiş, 2009 yılında Türkiye Gazeteciler Federasyonunda yönetim değişime uğramış, İzmir gazeteciler Cemiyeti başkanı Atilla Sertel”in Genel Başkanlığa seçilmesinden sonra göreve gelen Federasyon yönetimi Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfının Anadolu Basınına hizmet edebilecek bir duruma getirilmesi için çalışmalar başlatılmış, Erol Akıncılar başkanlığındaki yönetim zamanında kongreyi yapmaması üzerine tüzük gereği denetleme kurulu toplantı kararı almış, 2010 yılında yapılan mütevelliler kurulu toplantısında Eskişehir gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca Başkanlığa seçilmiştir.  Mütevelliler kurulunda diğer üyeler şu görevlere seçilmişlerdir.; Başkan Vekilliğine ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Başkan Yardımcılığına İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Misket Dikmen, Genel Sekreterliğe Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, Muhasip üyeliğe Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 2, Başkanı Ümit Babacan, Genel sekreter Yardımcılığına Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Mehmet Işık,üyeliklere ise Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya,  Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek, Trakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Soydan, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci seçildi.Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cengiz ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Medat Şenay seçildiler.
Görev yapan mevcut Mütevelliler Kurulu üyeleri 2 yıl içerisinde çeşitli tarihlerde yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirmiş, 10 yıldan buyana merkezin Ankara”ya alınması konusunu gerçekleştirmiştir. Gazeteciler Cemiyetler Basın Vakfı bir web sitesine kavuşturulmuş, faaliyetlerini bundan böyle Gazeteciler Federasyonunun binasında sürdürmektedir.

KARACA YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın Olağan Genel Kurulu 29 Nisan 2012 tarihinde Eskişehir’de yapıldı. Yılmaz Karaca Başkanlığı’ndaki Yönetim güven tazeleyerek yeniden seçildi.
Kongreye Vakıf Başkanı Yılmaz Karaca’nın açış konuşması ile başlandı. Kongre yeter çoğunluğunun sağlandığı görüldü ve Divan Heyeti için 3 üyenin imzasını taşıyan listede Başkanlığa H.Ahmet Ünal, katip Üyeliklere Bülent Özyazıcı ile Vahap Güner seçildi.
Divan Başkanı H.Ahmet Ünal gündemi okutarak oylamaya sundu ve gündem katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Ardından ise saygı duruşu gerçekleştirildi.
Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca Yönetim adına gerçekleştirilen 2 yıllık çalışma raporunu sundu. Sonrasında ise Katip Üye Bülent Özyazıcı tarafından denetim raporu okundu.
Başkan H.Ahmet Ünal raporlar hakkında görüş olup olmadığını sordu, sonrasında ise yönetim faaliyet raporu ile denetim raporu katılanlarını oybirliği ile ibra edildi.
Tahmini bütçenin sunulmasından sonra ise yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi.
Yılmaz Karaca Başkanlığı’ndaki tek liste açık oylama ile 2012-2014 döneminde görev yapmak üzere oy birliği ile seçildi.
Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor.
Yılmaz Karaca(Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı)
İbrahim Erdoğan(ASGD Genel Başkanı)
Halit Yılmaz(Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı)
Misket Dikmen(İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2.Başkanı)