Türkmen Gazeteciler Etkinliği hakkında zorunlu açıklama

Kerkük'te düzenlenen, 1. Irak Türkmen Gazeteciler Kongresi ve 6. Irak Türkmen Basın Konseyi Erkinlikleri, tamamıyla Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Türkmen Cephesi Lideri Sayın Ershad Salihi'nin himayelerinde organize edilmiş olup, Vakfımız ve Türk Dünyası Gazeteciler Platformu, yapılan davet üzerine sadece 'katılım koordinasyonu' görevi üstlenmiştir.

20 Mayıs 2016 Cuma 14:49

Türkmen Gazeteciler Etkinliği
hakkında zorunlu açıklama
Irak-Kerkük'te Türkmen Gazetecilerle ilgili olarak gerçekleştirilen, Basın Vakfı'nın da katılımcı olarak iştirak ettiği etkinlikler sonrasında, kendini ve haddini bilmez bir kişi tarafından ortaya atılan mesnetsiz iddialar, çirkin dedikodular ve asılsız çarpıtmalar üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmak zorunlu olmuştur:
"Zor şartlar altında yapılmasına rağmen son derece başarılı geçen ve Türkmen meslektaşlarımız için de moral motivasyonu açısından yararlı etkinliklere sahne olan söz konusu organizasyonu hayata geçiren meslek kuruluşu, Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti'dir. Irak Türkmen Cephesi Lideri Sayın Ershad Salihi'nin himayesinde gerçekleşen bu anlamlı organizasyonda gerek Basın Vakfımız, gerekse Vakfımızın da yer aldığı Türk Dünyası Gazeteciler Platformu, yapılan davet üzerine yalnızca katılım koordinasyonu görevi üstlenmiştir. Sitemizde daha önce yayınlanan konu ile ilgili haberde, sehven geçen bir ifade, Basın Vakfı'nın, organizasyonun sorumlularından biriymiş gibi algılanmasına yol açmış, bu durum da, kötü niyetli bir kişi tarafından acizce kullanılmaya çalışılmıştır. Türk ve Türkmen kamuoyunun maalesef bir tür kişisel hezeyan içeren çirkin çarpıtmalara itibar etmeyeceğine yürekten inanıyor, kutsal Türkmen davasına hizmet edecek, çok daha başarılı etkinliklerde buluşmayı diliyoruz. Saygılarımızla."
GAZETECİLER CEMİYETLERİ
BASIN VAKFI YÖNETİM KURULU