BAŞKENT'TE VAKIF ZİRVESİ

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Genel Başkanlığını ASGD Genel Başkanvekili Yılmaz Karaca’nın yaptığı Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın Yönetim Kurulu toplantısı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Kızılay’daki merkezinde yapıldı.

05 Mart 2012 Pazartesi 18:32
Yönetimi 2010 yılı Ekim ayında yapılan genel kurulda değişen Basın Vakfı’nın, aktif hale getirilebilmesiyle ilgili gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Vakfa gelir kaynakları yaratılması, bununla birlikte mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar planlanması kararlaştırıldı. Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yaptığı açıklamada, “Meslek Büyüğümüz Rahmetli Nezih Demirkent tarafından kurulan ancak onun kaybından sonra ne yazık ki uzun yıllar atıl durumda kalan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, aslında çok önemli ve anlamlı hedefleri gerçekleştirmeyi amaçlamıştı. Yeni Yönetimimizle birlikte Vakfımızı yeniden aynı hedeflere kanalize etmeye çalışıyoruz. Türkiye genelindeki gazeteciler cemiyetleri ile meslek örgütlerinin üyesi bulunduğu, bu yönüyle ülkemizin geniş katılımlı meslek örgütlerinden biri olan Basın Vakfı’nı hak ettiği noktaya getirmeye ve gerekli işlevini yeniden üstlenmesini sağlamaya kararlıyız. Önümüzdeki süreçte, bu doğrultuda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Ankara merkezli toplantımızın ve temaslarımızın amacı da budur” dedi.