Karaca: Anadolu basınının önemi artıyor

TGF Genel Başkanvekili ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yılmaz Karaca, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ” Anadolu Basınının önemi artıyor” dedi.

11 Mart 2013 Pazartesi 18:29
 Ramazan Demir’in yeniden güven tazelediği Genel Kurul’da bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Yılma Karaca şunları söyledi.

“Mesleğin sorunlarını TGF çatısı altında çözmek için yoğun bir çalışma gösteriyoruz. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin de katkı koyduğu faaliyetler sonunda, sarı basın kartı sahibi gazetecilere sağladığımız gri pasaport başta olmak üzere önemli sonuçlar da almaktayız. TGF olarak 77’ye varan meslek örgütünün gücünü yanımızda hissediyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki, çözüm bekleyen yığınla sorunumuz var. Ancak öncelikle bizler mesleğimizde kaliteyi yükseltmeliyiz. Gazetelerimizi daha okunur hale getirmeli ve daha fazla ciddiye alınan yayın organları yapmalıyız. Sadece resmi ilanla ayakta kalma dönemi bitti. Özel ilan ve reklam pastasından pay alamayan kurumların yaşama şansı ne yazık ki yoktur. O nedenle bu sorunu ne pahasına olursa olsun aşmalıyız. Balıkesir basını da diğer kentlerimizde olduğu gibi hızlı bir gelişim göstermektedir. Bu nedenle meslektaşlarımızı yerel basına olan katkıları nedeniyle kutluyorum. Ramazan Demir ve ekibine de başarılar diliyorum” dedi.