Basın Yayın ve ASGD'den kültür köprüsüne destek

Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü, AB Projesi kapsamında Bursa’ya gelen 6 farklı ülkeden gelen toplam 23 yabancı öğrenciyi ağırladı. ASGD’nin de destek verdiği etkinlikte sosyal medya gerçeği irdeleniyor.

07 Ekim 2013 Pazartesi 17:24

Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü, AB Projesi kapsamında 6 farklı ülkeden Bursa’ya gelen toplam 23 yabancı öğrenciyi ağırladı.

İl Müdürü Kadir Akarkaya, Bursa’yı tanımak ve kendi ülkelerine döndüklerinde tanıtmak amacıyla Bursa’da çeşitli incelemelerde bulunan öğrencileri, Bursa basını hakkında bilgilendirirken, sosyal medyanın da önemine değindi. Akarkaya, “Günümüzde artık sosyal medya geleneksel medyanın önüne geçmiştir. Özellikler gençlerimiz dünyayı tanıma ve öğrenmede ağırlıklı olarak sosyal medyayı kullanmaktadırlar. Bu bakımdan sosyal medyanın doğru ve etkin biçimde kullanılması önemlidir. Dünyada adeta sınırlar ortadan kalkmıştır, ülkeler ve insanlar birbirlerine bir tuş mesafesi kadar yakındır. Sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. Basın Yayın İl Müdürlüğü’ndeki etkinlikte ASGD Genel Başkanı İbrahim ERDOĞAN, Dernekler İl Müdürü Osman DİKMEN,  AK PARTİ Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Gülsüm ANAFARTA da hazır bulundu.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen gençlik programı kapsamında gerçekleştirilen organizasyon; Uludağ Üniversitesi, Orhangazi Kaymakamlığı, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Merkezi, Orhangazi Eğitim ve Kültür Derneği, Yeşil Bursam Derneği, Orhangazi Kalkınma Derneği ve Bursa Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü katkılarıyla hayata geçiriliyor.  Proje kapsamında; 6 farklı ülkeden 5'i Filistin, 5'i Azerbaycan, 4'ü Rusya, 3'ü Romanya, 4'ü Bosna, 2'si İspanya olmak üzere toplam 23 yabancı öğrenci, Bursa’da “Sosyal Medyanın Doğruları ve Yanlışları” adı altında gezi ve incelemelerde bulunuyor.